Ο κοινοτισμός επανέρχεται – διήμερο εκδηλώσεων – συζητήσεων

KOINOTHSMOS
Παρασκευή 29/1, 20:00
Προτάσεις για μια στρατηγική προώθησης του ελευθεριακού/συνομοσπονδιακού κοινοτισμού στον ελλαδικό χώρο
εισήγηση: Ευτοπία
Σάββατο 30/1, 19:00
Παρουσίαση του βιβλίου “Σύγχρονος Κοινοτισμός” (που κυκλοφόρησε από τις “Εκδόσεις των Συναδέρφων”)
εισήγηση: Γ. Κολέμπας (συγγραφέας του βιβλίου)
Σε μία εποχή όπου όλες οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες και τα προγνωστικά αποθαρρυντικά, ο κοινοτισμός επαναφέρει το όραμα για μια ανθρωπότητα που δεν θα πέσει στην παγίδα του αιμοσταγούς κανιβαλισμού και της αυτοκαταστροφής.
Ο ελευθεριακός/συνομοσπονδιακός κοινοτισμός αποτελεί σήμερα την ιδέα που μπορεί, όσο πιθανώς καμία άλλη, να εδαφικοποιήσει ταυτόχρονα σε τοπικό/γεωγραφικό αλλά και οικουμενικό/φαντασιακό επίπεδο την έννοια του κοινωνικού αυτοκαθορισμού. Αυτό άλλωστε έχει αποδειχτεί, τα τελευταία χρόνια, από το ζαπατιστικό κίνημα στο Μεξικό, από τις αμεσοδημοκρατικές κοινότητες αγώνα στην Ελλάδα, από το κίνημα Οccupy στις ΗΠΑ, από το πείραμα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού στις κουρδικές περιοχές.
Στη σύγχρονη συγκυρία, είναι σκοπός μας αυτή την ιδέα να τη θέσουμε σε άμεση λειτουργία και στον ελλαδικό χώρο μέσα από τη διαμόρφωση και προώθηση μιας συγκεκριμένης στρατηγικής πρότασης.
Με αυτό το σκεπτικό, διοργανώνουμε ένα διήμερο συζητήσεων με τίτλο “ο κοινοτισμός επανέρχεται”. Και λέμε “επανέρχεται” γιατί δεν επικεντρώνουμε στις παραδοσιακές μορφές κοινοτισμού που έχουν υπάρξει μέχρι σήμερα, αλλά στην εμφάνιση νέων μορφών κοινοτιστικής οργάνωσης, λαμβάνοντας από την κοινοτική ιστορία το γόνιμο τμήμα του ριζικού τους συστήματος σε κάθε βιοπεριοχή και μπολιάζοντάς το με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του ελευθεριακού κοινοτισμού και της δεδομένης πραγματικότητας.
στο Ευτοπικό Εργαστήρι
(Λεωνίδου 62 και Θερμοπυλών, Κεραμεικός)
Ευτοπία
εκδόσεις για τον ελευθεριακό κοινοτισμό
http://eutopia.gr/event/o-koinotismos-epanerhetai-diimero-ekdiloseon-syzitiseon

Δημοσιεύθηκε στην Κείμενα Μελών. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *